boom

Mijn achtergrond

Mijn naam is Marianne Hielema (1970). Mijn hart ligt bij kinderen. Ik voel me bevoorrecht dat ik datgene mag doen wat ik het liefste doe, namelijk kinderen begeleiden in hun ontwikkeling waardoor ze weer vrijer en blijer in het leven kunnen staan. Na mijn studie Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit van Groningen heb ik afwisselend in het bedrijfsleven en als vrijwilligster op projecten voor straatkinderen in Mexico en Sierra Leone gewerkt. Wat mij fascineerde en raakte was dat deze kinderen ondanks alle problemen die ze hadden over een enorme overlevingskracht en veerkracht beschikten. Daarnaast intrigeerde het me dat elk kind op zijn eigen manier uiting gaf aan de problemen.

De wens om deze kinderen en kinderen in het algemeen te begeleiden bij hun problemen werd steeds sterker. Na het verblijf op deze projecten heb ik dan ook het roer omgegooid en ben ik de 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie gaan volgen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam (www.academie-psychotherapie.nl). Het werk in het bedrijfsleven kwam steeds verder van me af te staan. Toen de voor mij gouden kans kwam om als gezinscoach bij het Leger des Heils aan de slag te gaan heb ik die gegrepen. In dit werk begeleidde ik gezinnen met uiteenlopende problemen en gaf ik opvoedingsondersteuning. Hierdoor heb ik veel inzicht gekregen in de werking van gezinssystemen.

In 2007 ben ik gestart met het geven van therapie vanuit mijn eigen praktijk. Daarnaast heb ik een periode therapie gegeven op een school voor speciaal basisonderwijs.

Wat ik belangrijk vind is mezelf te blijven ontwikkelen. Hiertoe volg ik cursussen en workshops en verdiep ik mij in bepaalde onderwerpen door middel van literatuur. Veel van de ervaring die ik heb opgedaan door het volgen van workshops geef ik weer door aan de kinderen die in de praktijk komen. Het geeft mij veel voldoening om te zien hoe kinderen hierdoor opbloeien en weer blij met zichzelf zijn!